Lapte de pasare cu capsuni din: lapte, capsuni, zahar, oua, faina, zahar vanilat, lamaie. Ingrediente: 1 l lapte 280 g căpşuni 170 g zahăr 5 ouă 1 lingură făină 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la 1 lămâie Mod de preparare: Se pasează căpşunile. Se freacă gălbenuşurile cu zahăr; se adaugă zahărul vanilat, […]
Lapte de pasare cu mei
PrinteazaLapte de pasare cu mei din: mei, lapte, oua, zahar, sirop de afine, vanilie, afine, menta.
Ingrediente:
- 50 g mei decorticat
- 1 l lapte dulce pasteurizat
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 100 ml sirop de afine
- 1/2 păstaie de vanilie
- afine din dulceaţă pentru decor
- câteva frunzuliţe de mentă verde
Mod de preparare:
Fierbi laptele la foc mic, împreună cu păstaia de vanilie, în prealabil crestată pe lungime.
După 10 minute, strecori laptele.
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Reduci intensitatea focului şi pui câte o lingură de albuş.
Le laşi să fiarbă câte 1 minut pe fiecare parte, apoi le scoţi cu o spumieră.
Amesteci într-o cratiţă meiul, gălbenuşurile şi siropul de afine.
Torni treptat laptele cald şi amesteci energic, apoi fierbi crema la foc mic, până se îngroaşă.
Repartizezi în boluri crema şi “găluştele” din albuşuri.
Oferi desertul spre consum după ce s-a răcit complet sau după ce ai răcit porţiile în frigider.
Lapte de pasare cu mei
Pofta buna!
Lapte de pasare cu aroma de caramel