Lapte de pasare cu rom
PrinteazaLapte de pasare cu rom
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- vanilie
- 1 linguriţă de făină
- 1 lingură de rom
Mod de preparare:
Lapte de pasare cu rom: La foc potrivit, într-o cratiţă pui laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după ce s-au făcut spumă, 100 g zahăr pudră, şi baţi încontinuu până se ţine albuşul tare.
Când laptele începe să fiarbă, dai focul mai mic, astfel încât laptele abia să mai dea în clocot. Cu o lingură iei din albuşul spumă, apoi împingi albuşul din lingură cu ajutorul unei linguriţe în cratiţa cu lapte.
Iţi ies astfel 4-5 “ouă” din albuş, nu mai multe, ca să aibă loc în cratiţă. Le ţii mai puţin de 2 minute pe o parte, le întorci pe cealaltă parte şi le mai laşi încă pe atât. Le scoţi cu lingura cu găuri şi le aşezi pe o sită ca să se scurgă. Continui aşa până ce ai fiert tot albuşul.
Separat freci gălbenuşurile cu 100 g zahăr şi 1 linguriţă de făină. Torni încet laptele strecurat (care ţi-a rămas de la fierberea “ouălor” din albuş) şi dai totul la foc moale, amestecând până începe să se lege.
Când crema s-a răcorit, adaug o lingură de esenţă de rom, torni în farfurie, iar deasupra aşezi “ouăle” din albuş.
Pofta buna!