Omletă cu icre şi lapţi de peste: icre, lapti de peste, praz, oua, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g icre şi lapţi de la peşte proaspăt (sau cumpărate separat) 1 praz 3 ouă 1 legătură mărar 2 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Tai prazul rondele cât mai fine, după […]
Lapti de peste cu sampanie
PrinteazaLapti de peste cu sampanie din: şampanie, ierburi asortate, supă de carne, ou, lapti de peste, sare, piper.
- 1/2 sticlă de şampanie
- 1 legătură ierburi asortate
- 500 ml supă de carne
- 1 albuş de ou
- lapţi de la 2 peşti de rău
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toarnă vinul într-o cratiţă împreună cu legătura asortată şi se scade la clocot mic.
După ce şampania s-a evaporat pe jumătate, se scoate legătura asortată se adaugă supa şi se scade din nou, âdăugându-se albuşul de ou.
Se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproape 30-de minute, apoi se strecoară prin tifon.
Se pune lichidul astfel obţinut la loc în recipient, se dă iar în clocot, se sărează, se piperează şi se pun lapţii.
Se lăsă să dea în clocot mic 2-3 minute, se împarte în două farfurii şi se serveşte călduţ.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarte cu lapţi de peşte
Tarte cu lapţi de peşte Ingrediente: aluat franţuzesc lapţi ulei sare piper aspic raci Mod de preparare: Lapţii de peşte se înăbuşă în ulei, apoi se trec prin sită şi se potrivesc de sare şi de piper. Se umplu tartele cu lapţi de peşte, se decorează deasupra cu cozi de raci. Se glasează cu aspic. […]
Pofta buna!