Laptuci cu cartofi si cu oua
PrinteazaO reteta de laptuci cu cartofi si cu oua din: cartofi, oua, laptuci, ceapa, sos cu carne de vitel, piper, otet balsamic, ulei de nuca, ceapa, slanina si unt.
- 500 g cartofi
- 8 oua
- 800 g salata (laptuci)
- 8 cepe verzi sau cepe mici
- 1/4 l sos cu carne de vitel
- piper alb macinat
- 4 lingurite otet balsamic
- 6 lingurite ulei de nuca
- 2 cepe
- 100 g slanina slaba
- 4 linguri unt
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă în apă clocotită. Se fierb şi ouăle între timp. se răcesc brusc, se curăţă şi se taie mărunt. Se desfac frunzele de la saltă şi se taie cozile de la tulpină. Se încălzeşte sosul de carne de viţel se adaugă ceapa verde se fierb împreună câteva minute şi se condimentează cu sare şi pier. Oţetul şi uleiul se încorporează cu grijă cu telul.
Se curăţă ceapa şi se taie felii subţiri. La fel şi slănina se taie fâşii subţiri. Se încălzeşte untul. Se prăjeşte slănina prima dată, apoi ceapa.
Se toarnă apa de pe cartofi, se curăţă, se presează prin presa de cartofi până mai sunt fierbinţi şi se împart pe farfurii. Salata se pune în sosul marinat, se întoarce de câteva ori cu grijă, apoi se aşază pe cartofii presaţi. Se ornează cu slănină, inele de ceapă şi felii de ouă.
Laptuci cu cartofi si cu oua
Pofta buna!