Lăptuci cu ceapă verde şi cu slănină
PrinteazaO reteta de laptuci cu ceapa verde si cu slanina din: laptuci, ceapa verde, ulei, zahar, bere, otet balsamic, sare, piper, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, miez de nuca si slanina.
- 800 g salata verde cu frunze mici – laptuci
- 200 g ceapa verde
- 4 lingurite ulei
- 2 lingurite zahar
- 220 bere cu malt
- 3 lingurite otet balsamic
- sare
- piper negru macinat
- 4 lingurite ulei din samburi de struguri
- 4 lingurite ulei de nuca
- 4 lingurite miez de nuci taiat subtire
- 200 g slanina taiata felii subtiri
Mod de preparare:
Se desfac frunzele de la salată şi se taie capătul tulpinelor. Ceapa verde se curăţă şi se taie mărunt. Uleiul (de scai) se încinge, se prăjeşte ceapa până se face aurie. Se adaugă zahărul şi se lasă să se topească. Se stinge cu 200 ml bere de malţ şi cu 1 lingură oţet (de balsam) şi se fierbe până scade la o cincime a cantităţii iniţiale. Se sărează şi se piperează.
Uleiul din sâmbure de struguri şi uleiul de nucă se amestecă cu restul de la bere şi oţet. Sosul se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă bucăţile de nucă.
Salata se pune într-un castron şi se amestecă cu sosul marinat. Slănina se pune la prăjit într-o tigaie şi se lasă să se topească. Ceapa se aşază pe farfurii. Se pune salata peste, iar bucăţile de slănină fierbinţi se aranjează pe ele.
Lăptuci cu ceapă verde şi cu slănină
Pofta buna!