Laptuci umplute

Printeaza

Laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui, paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta, nucsoara, supa de carne, sare si piper.

Ingrediente:

  • 16 frunze lăptucă
  • 300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel)
  • 1 felie pâine albă
  • 1 l lapte dulce
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 ou
  • 1 legătură pătrunjel
  • câteva frunze de mentă
  • un praf de nucşoară
  • 1,5 l supă de carne
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Laptuci umplute: Pieptul de pui se taie mărunt şi se pune într-un castron cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, oul, pătrunjelul şi menta tocate fin, un praf de nucşoară, sarea şi piperul, după gust.

Se amestecă totul bine, cât mai omogen, şi se completează cu uleiul turnat puţin câte puţin, pe măsură ce este absorbit de compoziţie.

Cu o lingură se ia din amestecul preparat şi se pune în mijlocul frunzelor de lăptucă. Se îndoaie capetele frunzelor de lăptucă şi se aşează într-o cratiţă fară capac.

Se acoperă compoziţia cu supa de carne şi se lasă, fară capac, să fiarbă la foc moderat circa zece minute.

Se scot lăptucile şi se aşează în supieră, adăugându-se deasupra supa de carne rămasă, ce se încălzeşte separat înainte.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ma ling pe degete 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.