Lasagna cu carne de pui si ciuperci
PrinteazaLasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui, vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt, ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de patrunjel.
Ingrediente:
- 3-5 foi de lasagna
- un pui
- 150 g vin alb
- un fir de ceapa verde
- un fir de telina
- 50 g cascaval, parmezan
- piper negru boabe sare
sos:
- 2 catei de usturoi
- 150 g unt
- 300 g ciuperci champignon proaspete
- 3 linguri faina de grau
- 150 g vin alb
- un pahar smantana subtire
- zeama de pui
- 200 g cascaval ras
- frunze de patrunjel
Mod de preparare:
taie puiul in doua jumatati, se spala, se toarna peste carne un litru de apa si jumatate din vin, se adauga sare, ceapa, telina, cateva boabe de piper si se fierbe la foc mic pana este gata.
lasa sa se raceasca, se desprinde carnea de os si se taie bucatele mici. Supa se strecoara. usturoiul tocat se prajeste un pin in unt, se adauga felioarea de ciuperci si se mai prajeste 5 minute.
Apoi se presara faina, se prajeste, amestecand, 5-7 minute.
lasa sa se raceasca un pic, se toarna supa si vinul ce a mai ramas si se fierbe pana se ingroasa sosul. ia de pe foc, se adauga verdeata, cascavalul, smantana, se amesteca.
fierb foile de lasagna in apa sarata, apoi se tin cateva minute in apa rece.
toarna putin sos intr-o forma dreptunghiulara, se asterne un strat de lasagna, apoi se pune o parte din carnea de pui si peste ea se toarna sos.
alterneaza straturile de 3-4 ori. Peste stratul de deasupra se toarna sosul care a ramas, se presara cu parmezan si se coace in cuptor la temperaturi de 230C, 40-50 de minute.
Lasaga cu carne de pui si ciuperci
Pofta buna!