Lasagna alforno
PrinteazaO reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita, pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi de lasagna si cascaval.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 400 g carne de vita tocata
- 500 g pulpa de rosii taiata cuburi (100 ml vin rosu sec)
- sare
- piper
- 2 linguri busuioc tocat
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt
- 400 ml lapte
- nucsoara
- 16 foid e lasagna
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte până devine sfărâmicioasă. Se adaugă roşiile şi vinul şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 20-25 min. Apoi se adaugă busuiocul şi se amestecă.
Se prepară sosul Bechamel: se căleşte făina în unt şi se adaugă laptele; se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc moale 2 min. Se încinge cuptorul la 200°C. Intr-o formă de sufleu unsă se repartizează 1 -2 polonice de compoziţie de carne tocată.
Se aşază straturi alternative de foi de lasagna, carne tocată şi sos Bechamel şi se încheie cu un strat de carne. Se presară caşcaval şi se coace la cuptor cca 40 min.
Lasagna alforno
Pofta buna!