Lasagna alforno

Printeaza

Lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita, pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi de lasagna si cascaval.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 400 g carne de vita tocata
  • 500 g pulpa de rosii taiata cuburi (100 ml vin rosu sec)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • 400 ml lapte
  • nucsoara
  • 16 foid e lasagna
  • 100 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se adau­gă carnea tocată şi se prăjeşte până devine sfărâmicioa­să.

adaugă roşiile şi vinul şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 20-25 min. Apoi se adaugă busuiocul şi se amestecă.

prepară sosul Bechamel: se căleşte făina în unt şi se adaugă lap­tele; se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc moale 2 min.

încinge cuptorul la 200°C. Intr-o formă de sufleu unsă se repartizează 1 -2 polonice de compoziţie de carne tocată.

aşază straturi alternative de foi de lasagna, car­ne tocată şi sos Bechamel şi se încheie cu un strat de car­ne. Se presară caşcaval şi se coace la cuptor cca 40 min.

 

Lasagna alforno

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.