Lasagna alia bolognese

Printeaza

Lasagna alia bolognese din: ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, ulei, carne tocata, pasta de tomate, rosii, cimbru, busuioc, supa, unt, faina, lapte, foi de lasagna, parmezan, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1 telina
  • 2 linguri ulei
  • 500 g carne tocata
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 450 g rosii
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de busuioc tocat
  • 125 ml supa instant
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 12 foi de lasagna
  • 75 g parmezan ras
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureti ceapa si o toci. Cureti si morcovul, radacina de patrunjel si ţelina, apoi le tai si pe ele marunt. Incingi uleiul si adaugi carnea tocata.

O lasi sa se prajeasca. Adaugi legumele si pasta de tomate, apoi mai lasi la calit putin.

Tai rosiile cubulete, apoi le adaugi peste carne impreuna cu verdeata si cu supa instant. Condimentezi totul si lasi la fiert timp de 50 de minute. Incingi cuptorul la 180C.

Apoi pregateşti sosul bechamel. Asezi un strat de foi de lasagna, un strat de sos bechamel, apoi un strat de carne.

Torni deasupra sosul bechamel, presari parmezanul ras si coci lasagna timp de 40 de minute.

 

Lasagna alia bolognese

Lasagna_alia_bolognese

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.