Lasagna apetisanta cu carne tocata
PrinteazaO reteta de lasagna apetisanta cu carne tocata din: carne tocata, foi de lasagna, sos de rosii, mozzarela, ceapa, ulei de masline, usturoi, supa de legume, vin alb sec, oregano, sare, piper, unt, faina, lapte, rozmarin si nucsoara.
- 500 g carne tocata (de pui, curcan sau amestec porc cu vita)
- 1 pachet foi de lasagna
- 300 ml sos de rosii
- 500 g mozzarela
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 250 ml supa de legume
- 50 ml vin alb sec
- oregano uscat
- sare
- piper proaspat macinat
pentru sosul bechamel:
- 25 g unt
- 3 linguri faina
- 500 ml lapte
- rozmarin uscat
- nucsoara rasa
- sare
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc în uleiul bine încins şi când s-au înmuiat se adaugă carnea tocată. Se condimentează cu sare, piper, oregano uscat, după gust, şi se călesc în continuare, adăugând câte puţină supă până când carnea este bine pătrunsă. Se adaugă sosul de roşii şi vinul şi se lasă să fiarbă încă 2-3 minute, apoi se ia de pe foc.
Separat, se topeşte untul, se adaugă făina, rozmarin, nucşoară, sare, după gust, amestecând permanent, se stinge cu laptele, având grijă să nu se facă cocoloaşe, şi se fierbe, amestecând continuu, până se îngroaşă ca un sos. Se dă deoparte de pe foc.
Se clocoteşte apă cu puţin ulei, într-o cratiţă, se pun pe rând foile de lasagna şi se lasă să clocotească un minut, apoi se scot cu spumiera pe un platou, având grijă să nu se lipească una de alta.
Se unge o formă termorezistentă cu unt sau ulei, se aşază un strat de foi lasagna, se adaugă sos de carne, sos bechamel, brânză rasă, apoi se reia ciclul până se epuizează ingredientele. Ultimul strat va fi de foi lasagna. Se adaugă apă sau supă până la nivelul stratului de foi şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute. Se taie în tavă si se serveşte caldă.
Lasagna apetisanta cu carne tocata
Pofta buna!
Arata bine lasagna asta