Lasagna cu broccoli si muguri de pin
PrinteazaLasagna cu broccoli si muguri de pin din: foi de lasagna, broccoli, ceapa, ulei, faina, lapte dulce pasteurizat, smantana, muguri de pin, cascaval.
- 6 foi de lasagna
- 250 g broccoli proaspat sau congelat
- 1 ceapa mica
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 200 ml lapte dulce pasteurizat
- 2 linguri smantana
- 2 linguri muguri de pin
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
Toci fin ceapa curăţată şi o căleşti într-o lingură de ulei încins, până când se înmoaie. Presari făina, amesteci rapid, apoi torni câte puţin lapte, amestecând conti¬nuu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Adaugi smântână, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă până când sosul începe să se îngroaşe, având grijă să amesteci, lei vasul de pe foc şi încorporezi caşcavalul ras.
Opăreşti pe rând foile de lasagna. Cu uleiul rămas, ungi un vas termorezistent mic, aşezi 2 foi de lasagna, un strat de sos, broccoli scurs şi repeţi straturile până termini toate ingredientele. Ultimul strat va fi de sos, apoi presari deasupra mugurii de pin.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când preparatul se rumeneşte. Porţionezi lasagna după ce s-a mai răcorit în tavă.
Lasagna cu broccoli si muguri de pin
Pofta buna!