Lasagna cu carne de crab si nucsoara
PrinteazaLasagna cu carne de crab si nucsoara din: lapte, nucsoara, unt, faina, smantana, parmezan, ou, carne de crab, praz, foi de lasagna, file de cod.
- 600 ml de lapte
- 1/4 lingurita de nucsoara macinata
- 85 g de unt, plus extra pentru uns
- 50 g de faina
- 250 ml de smantana
- 100 g de parmezan, ras
- 1 ou, batut
- 3 cutii a cate 100 g carne de crab
- 2 legaturi a cate 500 g de praz, bine spala si feliat fin
- 12 foi proaspete de lasagna
- 400 g file de cod fara piele, taiat in cuburi
Mod de preparare:
Pune laptele, nucşoara, 50g de unt şi făina într-o oală nonaderentă. Incălzeşte-le în timp ce le amesteci cu ajutorul unui tel sau al unei linguri, până se îngroaşă.
Indepărtează sosul de pe foc şi încorporează smântână, cu sare şi piper din abundenţă.
Măsoară 450ml de sos şi încorporează în el jumătate din parmezan şi oul bătut. Odată răcit restul de sos, adaugă în el carnea de crab.
Topeşte restul de unt într-o oală sau un wok foarte mare, adaugă prazul şi sotează-l circa 10 minute, amestecând frecvent, până când se înmoaie şi scade.
Unge cu puţin unt 2 vase termorezistente pătrate, cu latura de 20 cm – taie foile de lasagna pentru a încăpea, dacă e nevoie.
Cu o lingură, transferă un sfert din cantitatea de praz în fiecare vas şi întinde-l într-un strat uniform. Aşază deasupra câte 2 foi de lasagna, acoperă-le cu amestecul de crab şi presară bucăţile de peşte.
Urmează alte 2 foi de lasagna în fiecare vas. Acoperă cu prazul rămas şi cu ultimele foi, urmate de sosul de brânză şi de restul de parmezan.
Lasagna cu carne de crab si nucsoara
Pofta buna!