Lasagna cu carne de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de lasagna cu carne de pui din: carne de pui, ciuperci, ceapa rosie, rosii, vin rosu, zahar, sare, piper, boia, ulei, mozzarella, faina integrala, lapte, drojdie uscata, sare si zahar.

Ingrediente:Lasagna cu carne de pui

  • 500 g carne de pui
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 300 g rosii
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 100 g mozzarella sau cascaval

pentru foi:

  • 200 g faina integrala
  • 250 ml lapte
  • 1/2 pachet cu drojdie uscata
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1/2 lingurita cu zahar

 

Mod de preparare:

Pentru foi, amestecă za­hărul cu drojdia şi dizolvă îri lapte. Cerne făina cu sarea, adaugă maiaua şi frământă un aluat elastic, uşor lipicios. Lasă-l la crescut o oră.

Imparte aluatul în două, întinde foi de mărimea tăvii şi coace-le pe dosul tăvii. Căleşte în ulei încins ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe, iar după 5-7 minute, adaugă ciupercile tocate.

Când s-a înmuiat carnea, toarnă vinul şi lasă-l la fiert ne¬acoperit 5-8 minute. Adaugă 250 g de roşii date pe răzătoarea mare, zahărul şi fierbe până se pătrunde carnea.

Unge cu unt o tavă de cuptor, aşază o foaie, compoziţie, din nou foaie şi res¬tul de compoziţie. Adaugă câteva roşii feliate, mozzarella şi dă la cuptorul încins.

Lasagna cu carne de pui

Lasagna cu carne de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.