Lasagna cu carne de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu carne de pui din: carne de pui, ciuperci, ceapa rosie, rosii, vin rosu, zahar, sare, piper, boia, ulei, mozzarella, faina integrala, lapte, drojdie uscata, sare si zahar.
- 500 g carne de pui
- 100 g ciuperci
- 1 ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- 300 g rosii
- 100 ml vin rosu
- 1 lingurita cu zahar
- sare
- piper
- boia
- ulei
- 100 g mozzarella sau cascaval
pentru foi:
- 200 g faina integrala
- 250 ml lapte
- 1/2 pachet cu drojdie uscata
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/2 lingurita cu zahar
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecă zahărul cu drojdia şi dizolvă îri lapte. Cerne făina cu sarea, adaugă maiaua şi frământă un aluat elastic, uşor lipicios. Lasă-l la crescut o oră.
Imparte aluatul în două, întinde foi de mărimea tăvii şi coace-le pe dosul tăvii. Căleşte în ulei încins ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe, iar după 5-7 minute, adaugă ciupercile tocate.
Când s-a înmuiat carnea, toarnă vinul şi lasă-l la fiert ne¬acoperit 5-8 minute. Adaugă 250 g de roşii date pe răzătoarea mare, zahărul şi fierbe până se pătrunde carnea.
Unge cu unt o tavă de cuptor, aşază o foaie, compoziţie, din nou foaie şi res¬tul de compoziţie. Adaugă câteva roşii feliate, mozzarella şi dă la cuptorul încins.
Lasagna cu carne de pui
Pofta buna!