Lasagna cu carne, spanac si rosii
PrinteazaLasagna cu carne, spanac si rosii din: foi de lasagna, carne tocată, branza topita, spanac, rosii decojite in bulion, oua, smantana, ceapa, ulei, condimente.
Ingrediente:
- 1 cutie (400 g) foi de lasagna
- 1 kg carne tocată
- 2 batoane (300 g) brânză topită
- 1/2 kg spanac
- 200 g roţii decojite în bulion
- 4 ouă
- 1 cutie (400 g) smântână
- 4 cepe
- 1 lingură ulei
- condimente
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi carnea tocată şi condimente după gust (maghiran, oregano, cimbru) şi le laşi pe foc până scade sosul.
Când carnea este aproape făcută, adaugi roşiile tocate mărunt. Speli bine spanacul şi îl toci mărunt, fără să-l opăreşti.
Il adaugi în vasul cu carne şi ceapă şi laşi din nou vasul pe foc pentru 5 minute, la foc mediu.
Iei vasul de pe foc şi pui brânza topită, după care amesteci până omogenizezi compoziţia.
In 2 litri de apă clocotită cu sare şi ulei, înmoi foile de lasagna pentru 5 minute, în serii de câte 5 foi, deoarece într-o tavă de 30×40, atâtea încap.
Ungi tava cu unt şi pui primul strat de lasagna bine scurse, apoi întinzi un strat de sos şi repeţi straturile, terminând cu strat de foi.
Baţi ouăle împreună cu smântână şi le torni deasupra ultimului strat, având grijă să se scurgă şi pe pereţii vasului, ca să ajungă şi pe fundul tăvii.
Coci lasagna pentru 20-30 de minute, până când se rumeneste frumos.
O porţionezi după ce s-a mai răcorit.
Lasagna cu carne, spanac si rosii
Pofta buna!