Lasagna de cartofi cu nucsoara
PrinteazaLasagna de cartofi cu nucsoara din: foi de varza creata, cartofi fierti, faina, amidon, sare, piper, ou, patrunjel tocat, unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper, cascaval.
pentru lasagna:
- 10 foi de varza creata
- 700 g cartofi fierti in coaja si rasi
- 300 g faina
- 2 linguri amidon
- sare
- piper
- 1 ou
- 2 linguri patrunjel tocat
sos bechamel:
- 40 g unt
- 40 g faina
- 500 ml lapte
- 1 praf nucsoara macinata
- sare
- piper
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o crăticioară şi se adaugă făina; se căleşte puţin, dar nu se lasă să se rumenească.
Se toarnă jumătate din cantitatea de lapte, se bate şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se toarnă apoi restul de lapte şi se lasă să fiarbă, amestecând continuu, cca 20 min.
Se curăţă de cotoare foile de varză şi se opăresc în apă clocotită. Se scot şi se trec prin jet de apă rece.
Se unge forma de sufleu şi se tapetează cu pesmet. Se amestecă cartofii cu făină şi amidon, sare şi piper. S
e înglobează oul şi se frământă un aluat care se împarte în patru. Se întind 4 foi de mărimea formei de sufleu.
Pe fundul formei se aşază o foaie de cartofi, deasupra se pune o treime din cantitatea de varză, se unge cu sos Bechamel şi se presară caşcaval; se continuă astfel până ce se epuizează ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie o foaie de aluat care se acoperă cu restul de Bechamel şi se presară caşcaval.
Se coace 40 min. în cuptorul încins la 170 °C. înainte de servire se presară pătrunjel verde.
Lasagna de cartofi cu nucsoara
Pofta buna!