Lasagna clasica cu parmezan
PrinteazaLasagna clasica cu parmezan din: carne, suc de rosii, morcovi, ceapa, telina, lapte, ulei, vin, parmezan, sare, piper.
- un pachet foi lasagna
- 250 g carne tocată de porc
- 500 g carne tocată de vită
- 250 ml suc de roşii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 fire ţelină
- 40 ml lapte
- o lingură ulei
- 250 ml vin
- 250 g parmezan
- 3 litri apă
- sare
- piper
Pentru sosul alb:
- un litru lapte
- 100 g unt
- 100 g făină
- un praf sare
- nucşoară
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul şi ţelina se taie cât mai mărunt şi se pun la călit în uiei. Se presară cu sare.
Când s-au înmuiat, se adaugă carnea tocată, se lasă 10 minute, se toarnă vinui şi, după ce s-a evaporat alcoolul, se pune şi sucul de roşii.
Se toarnă un litru de apă, se lasă la fiert timp de o oră, se adaugă al doilea litru de apă, se continuă fierberea o oră şi apoi se pune al treilea litru de apă şi se mai lasă o oră.
După cele trei ore de fiert se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă laptele, se amestecă şi se lasă deoparte.
Se pregăteşte şi sosul alb şi apoi se pune un strat subţire în vasul în care se va coace lasagna la cuptor. Se aşază un strat de foi de lasagna, se toarnă sos alb, apoi sos de carne.
Ultimul strat trebuie să fie de foi care se presară din abundenţă cu parmezan.
Se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!