Lasagna cu crema de branza si ardei
PrinteazaLasagna cu crema de branza si ardei din: rosii, ardei, masline, scortisoara, mix de ierburi uscate, ton, crema de branza, foi de lasagna, mozzarella.
Ingrediente:
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 250g de ardei feliaţi, de diferite culori
- 85g de măsline negre
- 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
- 1 lingură mix de ierburi uscate
- 2 conserve x 200g de ton în suc propriu, scurs
- 200g cremă de brânză
- 12 foi de lasagna
- 125g de mozzarella, ruptă în bucăţi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Pune roşiile, ardeii, măslinele, scorţişoara şi ierburile într-o oală, acoperă-le şi fierbe-le 10 minute, până când roşiile aproape se transformă într-un sos.
Adaugă tonul şi asezonează.
Pune crema de brânză într-un bol, asezoneaz-o şi amestecă în ea pentru a o face mai aerată, adăugând puţină apă pentru a obţine o consistenţă asemănătoare cu cea a unui sos alb gros. Asamblează lasagna într-un vas termorezistent, cu dimensiunile de aproximativ 20 x 30cm.
Toarnă circa o treime din sosul cu ton pe fundul vasului, aşază deasupra 4 foi de lasagna, o treime din sosul de cremă de brânză, apoi repetă straturile de încă două ori.
Presară deasupra bucăţile de mozzarella şi dă mâncarea la cuptor 35 de minute, până când devine aurie la suprafaţă şi clocoteşte.
Lasagna cu crema de branza si ardei
Pofta buna!