Lasagna cu creveti si sos pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu creveti si sos pesto din: foi de lasagna, creveti, unt, usturoi, parmezan, lamai, alune, ulei de masline, busuioc, smantana, sare si piper.Pregăteşte creveţii rapid! Altfel, se şi pierd din aromă. Pe cei medii, ţine-i pe foc numai două minute, iar dacă sunt mari, cel mult cinci. Dacă e posibil, găteşte creveţii în carapace protejează carnea pe măsură ce se pătrunde), apoi îndepărtează-le.
- 1 pachet cu foi de lasagna
- 300 g creveti
- 100 g unt
pentru sos:
- 5 căţei de usturoi
- 200 g parmezan
- 3 lămâi
- 100 g alune prăjite
- 100 ml ulei de măsline
- 200 g busuioc
- 150 g smântână
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală frunzele de busuioc şi tam- ponează-le cu un prosop uscat. Adaugă sare, căţeii de usturoi şi zdrobeşte totul în mojar sau blender. Toarnă treptat ulei de măsline.
Adaugă parmezanul ras şi alunele zdrobite. Amestecă energic până obţii o pastă omogenă. La final, încorporează smântână şi lasă sosul să se odihnească,
Separat, pune la fiert foile de lasagna în apă cu un praf de sare şi căleşte creveţiiîn untul topit. Intr-un vas termorezistent, aşază un strat de foi de lasagna scurse, Unge- le cu sos pesto şi, din loc în loc, pune creveţi.
Repetă operaţiunea până termini toate ingredientele. Ultimul strat să fie de sos. Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Lasagna cu creveti si sos pesto
Pofta buna!