Lasagna cu busuioc
PrinteazaLasagna cu busuioc din: lasagna, rosii, carne de vita, ceapa, piper, sare, unt, ulei, oregano, cimbru, busuioc, cascaval, parmezan, faina, lapte.
- 8 foi lasagna
- 800 g roşii
- 300 g carne de vită tocată
- o ceapă
- piper
- 2 linguri ulei
- o lingură amestec de oregano, cimbru, busuioc
- 100 g caşcaval ras
- 50 g parmezan ras
- sare
- unt pentru uns tava
Pentru sosul alb:
- 70 g unt
- 70 g făină
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Ceapa mărunţită se căleşte în ulei. Se adaugă carnea, se lasă la călit, apoi se pun roşiile zdrobite. Se potriveşte de sare, piper şi ierburi aromatice.
Pentru sosul alb, se topeşte untul, se trage de pe foc, se adaugă făina, se amestecă si apoi se toarnă laptele. Se amestecă, se repune pe foc şi se lasă să se îngroaşe.
Un vas de cuptor se unge cu unt, se pune un prim strat de sos alb, apoi foi de lasagna, sos roşu, caşcaval ras. Se repetă operaţiunea, ultimul strat fiind de sos alb.
Se presară parmezan si se coace 45 de minute.
Lasagna cu busuioc
Pofta buna!