Lasagna cu carne de vita
PrinteazaLasagna cu carne de vita
- 5 oua mari
- 1/2 cana apa
- 1 lingurita rasa de sare
- faina pentru a obtine un aluat de taietei (cat cuprinde)
- circa 1 kg carne tocata de vita
- 300 g cascaval
- 2-3 linguri ulei
- sare dupa gust
- 2 cepe mari
- piper negru
- bulion
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in ulei. Se adauga si carnea si se caleste putin, dupa care se adauga putina apa si se pune la fiert.
Dupa ce a fiert carnea se adauga sarea, piperul negru si 2 linguri de pasta de tomate. Se lasa la racit.
Din oua, apa si faina se face un aluat. Aluatul de taietei se imparte in trei, din care se fac trei foi. Tava se unge cu ulei, dupa care se pune putin sue de rosii.
Se pune prima foaie, se pune 1/2 din compozitia de carne, peste care se rade cascaval.
Se pune a doua foaie, peste care se pun restul de carne si cascaval ras. Se pune a treia foaie, se unge cu suc de rosii, se rade cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste frumos (circa 30 de minute).
Dupa ce s-a copt se taie in patrate mai mari. Se serveste calda, cu smantana deasupra.
Pofta buna!