Lasagna cu carne
PrinteazaLasagna cu carne din: carne tocata, foi lasagna, ulei, rosii, supa de carne, telemea, parmezan, usturoi, vin, sare, piper, rozmarin, nucsoara.
- 500 g carne tocată (amestec vită cu porc)
- 1 pachet foi de lasagna
- 2 linguri ulei
- 500 ml sos de roşii
- 250 ml supă de carne
- 400 g telemea
- 100 g parmezan
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
- rozmarin
- nucşoară
Pentru sosul bechamel:
- 75 g unt
- 50 g făină
- 2 ouă
- 600 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se căleşte carnea tocată în cele două linguri de ulei încins, se adaugă sare, piper, după gust, şi usturoiul zdrobit. Se adaugă supa de carne şi se lasă să fiarbă circa 10-15 minute.
După ce scade toată zeama, se adaugă sosul de roşii şi vinul, continuând fierberea încă 15 minute.
Separat, se căleşte făina în untul bine încins, amestecând permanent, se stinge cu lapte, se condimentează cu sare, piper, rozmarin, nucşoară, după gust, şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă.
Se unge, cu unt sau cu ulei, o tavă mare şi mai adâncă, se pune un strat de foi de lasagna opărite şi scurse, se adaugă sos de carne, sos alb, brânză şi se reia ciclul, în aceeaşi ordine, până se epuizează toate ingredientele.
Peste ultimul strat de foi se presară parmezanul ras amestecat cu oul bătut. Se pune tava la copt pentru circa 45 de minute.
Se serveste caldă.
Pofta buna!