Lasagna cu crab
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de lasagna cu cran din: lasagna, crab, rosii, ardei gras, unt, faina, lapte, patrunjel, mozzarella, tabasco, sare si piper.
- 250 g lasagna (gata de fiert)
- 300 g crab la cutie
- 2 roşii
- 1 ardei gras, roşu
- 40 g unt
- 2 linguri făină
- 300 ml lapte
- 20 fire de pătrunjel
- 50 g mozzarella
- Tabasco
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi lasagna la fiert 10 min, într-o cratiţă mare cu apă fiartă şi sare. Scurgeţi foile şi treceţi-le printr-un jet de apă rece. încălziţi laptele. Curăţaţi roşiile de pieliţă, scoateţi-le seminţele şi zdrobiţi pulpa.
Tăiaţi ardeiul, scoateţi i seminţele şi filamentele albe, spâlaţi-1, zvântaţi-I şi faceţi-1 bucăţele. Tocaţi frunzele de pătrunjel. Topiţi 30 g de unt într-o cratiţă şi încorporaţi, puţin câte puţin, făina, apoi laptele călduţ, amestecând întruna. Adăugaţi bucăţelele de ardei, roşiile zdrobite şi 4-5 picături de Tabasco.
Săraţi şi piperaţi. Apoi, adăugaţi crabul mărunţit şi pătrunjelul şi amestecaţi cu grijă. Preîncălziţi cuptorul la 180’C (treapta 6). Ungeţi bine cu unt o tavă şi puneţi în ea o treime din cantitatea de lasagna. Acoperiţi totul cu un strat din preparatul obţinut anterior.
Repetaţi operaţia şi, la sfârşit, puneţi un strat de lasagna. Deasupra, aşezaţi felii de mozzarella. Puneţi totul la copt 15 min. şi 5 min sub grătar, pentru gratinare.
Lasagna cu crab
Poftă bună!