Lasagna cu dovleac
PrinteazaLasagna cu dovleac din: dovleac, ulei, foi de lasagna de post, cimbru, spanac, branza tofu, margarina vegetala, faina, lapte de soia, cascaval de post, muguri de pin, sare si piper.
- 800 g dovleac ras
- 2 linguri ulei
- 400 g foi de lasagna de post
- 1 ceapa
- 1 lingurita cu cimbru uscat
- 250 g spanac
- 250 g branza Tofu
- 25 g margarina vegetala
- 50 g faina
- 1/2 l lapte de soia
- cascaval de post
- muguri de pin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sosul Bechamel topesti margarina intr-o tigaie, adaugi faina, calesti putin, dupa care torni treptat laptele, amestecand continuu. Lasi sa fiarba, la foc mic, cam 20 de minute, amestecand constant. Cureti dovleacul si ceapa de coaja si le dai prin razatoarea mica. Incingi uleiul intr-o tigaie, calesti dovleacul si ceapa pana se rumenesc.
Condimentezi cu sare si piper dupa gust. Intr-un bol pisezi branza Tofu si o amesteci cu un varf de cutit de cimbru. Oparesti spanacul si-l pui deoparte. Pui felii de lasagna pe fundul unui vas termorezisntent, adaugi amestecul cu ceapa, asezi spanacul, continui cu branza Tofu si torni din sosul Bechamel.
Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si acoperi cu foid e lasagna. Repetati procedura pana cand epuizezi toate ingredientele. La final, razi cascavalul si presari muguri de pin si torni sosul ramas. Coci in cuptorul preincalzit 40-45 de minute. Decorezi cu frunze de salata verde si o servesti calda.
Pentru un plus de savoare in momentul servirii, poti pune peste ea si sos de rosii in care ai pus un praf de busuioc.
Lasagna cu dovleac
Pofta buna!