Lasagna cu dovlecei si rosii
PrinteazaLasagna cu dovlecei si rosii din: dovlecei, carne, ceapa, morcov, rosii, ulei, sare, piper.
- 5 dovlecei mari
- 400 g carne tocată, după gust
- o ceapă
- un morcov
- o conservă mică roşii în bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru sosul alb:
- 50 g făină
- 50 g unt
- 600 ml lapte
- un praf nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se curată de coajă, se taie felii pe lung şi se presară cu sare. Se lasă deoparte, la scurs.
Ceapa şi morcovul se călesc în ulei, se adaugă carnea, se lasă la călit până ce îşi schimbă culoarea şi apoi se pun roşiile din conservă, tăiate mărunt. Se lasă sosul la fiert pentru 30 de minute şi se potriveşte de sare şi piper.
Se prepară apoi şi sosul alb, prin amestecarea tuturor ingredientelor într-un vas, la foc mic, până se îngroaşă, având grijă să nu facă cocoloaşe.
Intr-un vas de cuptor se aşază în straturi feliile de dovlecei şterse de sucul lăsat, urmate de sosul de carne şi, la final, se toarnă sosul alb. Se coace timp de 30 de minute.
Pofta buna!