Lasagna cu dovlecei si rosii

Printeaza

Lasagna cu dovlecei si rosii din: dovlecei, carne, ceapa, morcov, rosii, ulei, sare, piper.

Ingrediente: Lasagna cu dovlecei si rosii

  • 5 dovlecei mari
  • 400 g carne tocată, după gust
  • o ceapă
  • un morcov
  • o conservă mică roşii în bulion
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sosul alb:

  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 600 ml lapte
  • un praf nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se curată de coajă, se taie felii pe lung şi se presară cu sare. Se lasă deoparte, la scurs.

Ceapa şi morcovul se călesc în ulei, se adaugă carnea, se lasă la călit până ce îşi schimbă culoarea şi apoi se pun roşiile din conservă, tăiate mărunt. Se lasă sosul la fiert pentru 30 de minute şi se potriveşte de sare şi piper.

Se prepară apoi şi sosul alb, prin amestecarea tuturor ingredientelor într-un vas, la foc mic, până se îngroaşă, având grijă să nu facă cocoloaşe.

Intr-un vas de cuptor se aşază în straturi feliile de dovlecei şterse de sucul lăsat, urmate de sosul de carne şi, la final, se toarnă sosul alb. Se coace timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.