Lasagna cu dovlecei
PrinteazaLasagna cu dovlecei din: lasagna, suc de rosii, ceapa, morcov, ciuperci, dovlecei, sare, piper.
- un pachet foi de lasagna
- un litru suc de roşii
- 2 cepe
- un morcov
- 250 g ciuperci
- 1-2 dovlecei
- 4 linguri ulei
- 2-3 fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
In 2 linguri de ulei se căleşte o ceapă curăţată, spălată şi tocată. Se presară cu sare. Când s-a înmuiat, se adaugă sucul de roşii, sare şi piper şi se fierbe 5 minute.
Se fierb şi foile de lasagna 5 minute. In restul de ulei se pune a doua ceapă curăţată şi tăiată, la călit şi, când s-a înmuiat, se adaugă dovlecelul, morcovul şi ciupercile tăiate.
Se lasă să se evapore apa şi să scadă, după care se umplu foile de lasagna bine scurse cu compoziţia de dovlecei, morcov, ceapă şi ciuperci, se rulează şi se aşază într-o tavă de cuptor.
Se toarnă sosul de roşii şi se lasă la cuptor pentru 20 de minute.
Se serveşte cu pătrunjel.
Pofta buna!