Lasagna cu ficat si trufe
PrinteazaO reteta simpla de lasagna cu ficat si trufe din: lasagna, ficat de rata, trufe, seminte de piper verde, boabe de piper rosu, sare, piper macinat, supa de vita, vin de porto, smantana si unt.
- 400 g lasagna
- 1 ficat de rata, crud fara vine (circa 350 g)
- 50 g trufe sau coji de trufe
- seminte de piper verde
- boabe piper rosu
- sare
- piper macinat
pentru sos:
- 3 cuburi de supa de vita
- 1 paharel de vin de porto
- 4 linguri smantana groasa
- 30 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clocotiti 2 l de apa sarata. Taiati foile de lasagna in patrate cu latura de circa 10 cm. Fierbeti-le 2 miinute. Scoteti-le cu grija din apa, cu o spumiera, si puneti-le in apa rece. Scurgeti-le ulterior.
Pregatiti sosul: dizolvati cuburile de vita in 200 ml de apa, iar apoi puneti totul la fiert. Cand clocoteste, adaugati vinul de Porto, si smantana şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă 5 min, pentru a se îngroşa. în ultima clipă, săraţi, piperaţi şi adăugaţi bucăţele de unt, bătând cu telul pentru a omogeniza sosul. Păstraţi-I la cald, la bain-marie.
Tăiaţi ficatul în felii subţiri şi procedaţi la fel şi cu trufele. Deasupra a 4 foi pătrate de lasagna, aşezaţi ficatul şi trufele, săraţi şi piperaţi. Repetaţi procesul până ce se epui zează ingredientele, iar la sfârşit aşezaţi deasupra un pătrat de lasagna.
Puneţi lasagna într-o sită, la abur, şi fierbeţi-o 10 min. Aşezaţi-o pe farfurii, decoraţi cu boabe de piper verde şi roşu şi, eventual, cu fire de tarhon. Serviţi cu sosul obţinut anterior, pus în sosieră.
Lasagna cu ficat si trufe
Poftă bună!