Lasagna cu hasme
PrinteazaLasagna cu hasme din: hasme, unt, brandy, smantana, sare, piper, nucsoara, parmezan.
- 8 haşme tocate
- 55 g unt
- 3 linguri de brandy
- 335 ml smântână
- sare, piper negru proaspăt măcinat
- puţină nucşoară
- 280 g foi de lasagna
- 165 g parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 190° C.
Inăbuşiţi haşmele în unt până se înmoaie. Adăugaţi brandy-ul şi gătiţi la foc iute până când se evaporă.
Repetaţi această fază până când tot lichidul se evaporă şi veţi obţine un amestec subţire. Adăugaţi smântână şi fierbeţi la foc mic 5-10 minute.
Asezonaţi cu sare, piper şi nucşoară şi puneţi deoparte.
Intr-o tavă unsă cu unt, de 30 x 40 cm, aşezaţi un strat de foi de lasagna. Turnaţi cu polonicul un sfert din brânză şi un vârf de cuţit de asmăţui.
Repetaţi procedura până când tot amestecul e folosit, presăraţi restul de brânză pe deasupra şi păstraţi ultimul vârf de cuţit de asmăţui pentru servire.
Coaceţi la cuptor timp de 25-30 de minute, sau până când brânza s-a topit şi s-a rumenit pe alocuri.
Presăraţi pe deasupra asmăţui.
Pofta buna!