Lasagna cu hasme

Printeaza

Lasagna cu hasme din: hasme, unt, brandy, smantana, sare, piper, nucsoara, parmezan.

Ingrediente:Lasagna cu hasme

  • 8 haşme tocate
  • 55 g unt
  • 3 linguri de brandy
  • 335 ml smântână
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • puţină nucşoară
  • 280 g foi de lasagna
  • 165 g parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 190° C.

Inăbuşiţi haşmele în unt până se înmoaie. Adăugaţi brandy-ul şi gătiţi la foc iute până când se evaporă.

Repetaţi această fază până când tot lichidul se evaporă şi veţi obţine un amestec subţire. Adăugaţi smântână şi fierbeţi la foc mic 5-10 minute.

Asezonaţi cu sare, piper şi nucşoară şi puneţi deoparte.

Intr-o tavă unsă cu unt, de 30 x 40 cm, aşezaţi un strat de foi de lasagna. Turnaţi cu polonicul un sfert din brânză şi un vârf de cuţit de asmăţui.

Repetaţi procedura până când tot amestecul e folosit, presăraţi restul de brânză pe deasupra şi păstraţi ultimul vârf de cuţit de asmăţui pentru servire.

Coaceţi la cuptor timp de 25-30 de minute, sau până când brânza s-a topit şi s-a rumenit pe alocuri.

Presăraţi pe deasupra asmăţui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.