Lasagna cu legume
Printeaza
- o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g)
- 900 g broccolii tocat
- două linguriţe de ulei de măisline
- 4 dovlecei medii tocaţi
- o ceapă medie tocată
- doi căţei de usturoi presaţi
- o conservă de roşii întregi (780 g)
- o jumătate de linguriţă de sare
- 670 g de brânză ricotta
- o linguriţă de oregano
- 340 g brânză mozzarella
- un borcan cu sos pentru spaghete (448 g)
- o jumătate de cană de parmezan ras
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul. Se pregăteşte lasagna (se fierbe pe jumătate). Se fierb broccoli timp de doua minute. Se încinge uleiul de măsline şi se sotează dovleceii cu ceapa, usturoiul, broccoli fiert, roşiile şi sarea la foc mare, timp de cinci minute.
Intr-un vas mare se amestecă brânza ricotta cu oregano şi mozarella rasă. Se încălzeşte sosul de spaghete. Intr-o tavă de copt se pune jumătate din cantitatea de sos.
Se aşază un strat de lasagna, un strat de amestec de legume şi altul de brânză. Se repetă straturile, ultimul fiind de lasagna. Se toarnă restul de sos deasupra. Se coace timp de 45 de minute.
Poftă bună!