Lasagna cu moluste si ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu moluste si ciuperci din: foi de lasagna, langust mici, moluste marine, pulpa de stridii, ciuperci, zbarciogi, ulei de masline, unt, hasmatuchi, sare grunjoasa, piper si sare.
- 12 foi proaspete de lasagna
- 12 languste mici
- 500 g moluste marine
- 250 g pulpa de stridii
- 500 g ciuperci salbatice
- 20 g zbarciogi uscati
- 2 linguri ulei de masline
- 30 g unt
- 1/2 legatura de hasmatuchi
- sare grunjoasa
- piper
- sare
Mod de preparare:
Puneti molustele intr-un vas cu apa sarata, sa-si lase nisipul. Clocotiti 1,5 l de apa cu o lingura de sare grunjoasa, iar apoi introduceti langustinele, fiebeti-le cam 2 minute si scurgeti-le. Puneti zbargiocii la inmuiat, intr-un vas cu apa calda.
Puneti molustele intr-o cratita cu apa clocotita, la foc mare, pentru a se deschide. Luati-le de pe foc, scurgeti-le, strecurati apa in care au fiert si scoateti-le din cochilii. Inlaturati capetele langustinelor si indepartati cozile.
Turnati apa in care au fiert molustele intr-o tigaie adanca, adăugaţi untul şi când clocoteşte totul, puneţi cozile langustinelor şi stridiile, iar apoi lăsaţi le să fiarbă 2 min. Adăugaţi moluştele, amestecaţi, luaţi totul de pe foc şi puneţi compoziţia deoparte.
Curăţaţi ciupercile sălbatice, spălaţi-le repede şi zvântaţi-le. Puneţi-le împreună cu zbârciogii scurşi în ulei, la foc mare, să se înmoaie (circa 8 min). Săraţi, piperaţi şi presăraţi hasmaţuchi tocat. Amestecaţi compoziţia din tigaie, punând-o peste moluşte.
Puneţi lasagna într o cantitate mare de apă clocotită sărată, fierbeţi foile 3 minute şi scurgeţi-le ulterior. Pe un platou de servire, aşezaţi 6 foi, puneţi pe ele moluştele şi ciupercile, acoperiţi totul cu celelalte 6 foi, iar apoi turnaţi deasupra restul de zeamă şi serviţi.
Lasagna cu moluste si ciuperci
Poftă bună!