Lasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi

Printeaza

Lasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi din: ulei de masline, ceapa, chorizo, ardei grasi, suc de rosii, branzica de casa, ou, mozzarella, foi de lasagna si frunze de busuioc.

Ingrediente:Lasagna_cu_mozzarella_chorizo_si_ardei_grasi

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe, feliate
  • 200 g de chorizo, taiati in jumatati pe lungime si feliati
  • 4 ardei grasi de diferite culori, curatati de cotor
  • 500 ml de passata (suc de rosii mai gros)
  • 500 g branzica de casa
  • 1 ou
  • 100 g mozzarella
  • 300 g foi de lasagna
  • 1 mana frunze de busuioc, pentru servit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. încinge uleiul într-o tigaie mare şi sotează ceapa timp de 5-10 minute, până se rumeneşte. Adaugă chorizo, ardeii şi asezonează, apoi mai sotează timp de câteva minute. Toarnă peste ele passata şi 150ml de apă, acoperă cu un capac şi lasă totul să se înăbuşe 10 minute.

Intre timp, amestecă branzica de casa împreună cu oul şi mozzarella, apoi asezonează.Toarnă 1/3 din sosul de roşii într-un vas termorezistent şi aşază peste el 3 foi de lasagna, într-un singur strat, apoi acoperă din nou cu 1/3 din sos şi încă 3 foi de lasagna.

Acoperă-le cu sosul şi foile de lasagna rămase, apoi toarnă deasupra sosul de brânză. Dă totul la cuptor timp de 40-50 de minute, până când se rumeneşte. Serveşte lasagna cu frunze de busuioc presărate.

Lasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi

Lasagna_cu_mozzarella_chorizo_si_ardei_grasi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.