Lasagna cu mozzarella
PrinteazaLasagna cu mozzarella din: mozzarella, ceapa, ulei, faina, lapte, smantana, carne tocata de manzat, foi de lasagna, usturoi, ulei, pasta de tomate, rosii in bulion, oregano, sare, piper, unt, busuioc.
- 250 g mozzarella
- 1 ceapa mica
- 1 lingura ulei
- 12 g faina
- 150 ml lapte
- 50 ml smantana
pentru sosul rosu:
- 500 g carne tocata de manzat
- 100 g foi de lasagna
- 3 catei de usturoi
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 cutie rosii in bulion
- 1/2 lingurita oregano
- sare
- piper
- 1 lingura unt
- busuioc
Mod de preparare:
Prepari foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le ungi, cu ajutorul unei pensule, cu ulei. Căleşti carnea tocată în ulei, pui sare şi piper şi laşi până când capătă un aspect uşor de prăjit.
Adaugi usturoiul tocat mărunt, pasta de tomate şi cutia de roşii în bulion. Potriveşti de sare şi piper, pui oregano şi laşi la fiert acoperit cam 15 minute până când sosul capătă puţină consistenţă. Pentru sosul Bechamel tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt.
Adaugi făina, amesteci, torni laptele, smântână şi amesteci continuu. Condimentezi cu sare, piper şi fierbi aproximativ 10 minute. Incorporezi 100 g de mozzarella.
Ungi o formă termorezistentă cu unt, torni puţin sos roşu cu carne, întinzi, aşezi foi de lasagna, torni un strat generos de sos roşu cu carne, iar deasupra sos Bechamel, pui alt strat de foi de lasagna. Ultimul strat trebuie să fie de sos Bechamel.
Presari un strat de mozzarrella sfărâmată şi dai la cuptor pentru 30 de minute. O poţi orna cu busuioc proaspăt tocat.
Lasagna cu mozzarella
Pofta buna!