Lasagna cu muguri de pin
PrinteazaLasagna cu muguri de pin din: vanata, dovlecei, rosii, branza, spanac, muguri de pin, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte.
- o vânătă
- 2 dovlecei
- 3-4 roşii
- 250 g brânză telemea
- 200 g spanac
- 3 linguri pesmet
- o lingură muguri de pin
- o lingură ulei
- sare
- piper
Pentru sosul alb:
- 20 g unt
- 2 linguri făină
- 250 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie vânata felii, se presară cu sare şi se lasă aşa până la folosire.
Se prepară sosul alb, pentru care se topeşte untul, se adaugă făina, se amestecă, se lasă un minut şi apoi se toarnă laptele treptat, amestecând pentru a încorpora untul şi făina.
Se presară sare şi piper şi se pune pe foc pentru un clocot.
Se taie roşiile felii, dovleceii rondele şi într-un vas de cuptor uns cu ulei se pune un prim strat de sos alb.
Apoi, se aşază straturi alternative de rondele de vinete (şterse în prealabil de sucul pe care îl lasă), spanac, felii de roşii, sos alb, felii de dovlecei, sos alb, brânză.
Peste ultimul strat se pune amestecul de pesmet, se presară mugurii de pin şi se dă totul la cuptor pentru 40 de minute.
Lasagna cu muguri de pin
Pofta buna!