Lasagna cu nucsoara
PrinteazaLasagna cu nucsoara din: foi de lasagna, branza cheddar, carne de vita, ceapa, ulei, usturoi, supa de vita, pasta de rosii, rosii, unt, faina, lapte, nucsoara, parmezan, sare, piper.
- 12 foi de lasagna
- 100 g brânză cheddar rasă
Pentru sosul bolognez:
- 900 g carne de vită tocată
- 2 cepe
- 2 linguri de ulei
- 2 căţei de usturoi
- 150 ml supă de vită
- 2 linguri pastă de roşii
- 400 g roşii cubuleţe
Pentru bechamel:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 750 ml lapte cald
- 1/2 linguriţă de nucşoară
- 75 g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte în ulei ceapa, usturoiul şi carnea. Toarnă supa de vită şi dă-le în clocot. Adaugă pasta de roşii şi roşiile cubuleţe. Fierbe până scade.
Pentru sosul alb, topeşte untul, adaugă făina şi toarnă laptele cald, amestecând să se îngroaşe. Incorporează brânza cheddar, nucşoara, sarea şi piperul.
Pune în tavă un prim strat de sos alb, apoi foi de lasagna opărite, un strat de carne, din nou sos alb, apoi un strat de foi. Procedează la fel până termini ingredientele.
Presară parmezan. Dă la cuptor 45 de minute.
Lasagna cu nucsoara
Pofta buna!