Lasagna cu parmezan si cimbru
PrinteazaO reteta de lasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei, fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper si foi de lasagna.
- 3 morcovi
- 1 fir de praz
- 2 dovlecei
- 1 fenicul
- 250 ml supă
- 50 g unt
- 50 g făină
- 400 ml lapte
- 200 g brânză pentru pizza
- 100 g parmezan ras
- 1 lingură cimbru
- sare,
- piper
- 250 g foi de lasagna
Mod de preparare:
Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţele. Fierbeţi-le în supă cca. 3 minute, scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă.
Pentru sosul bechamel, topiţi untul, adăugaţi făina şi amestecaţi bine. Stingeţi-l cu supa şi laptele şi fierbeţi-l cca. 5 minute.
Adăugaţi jumătate din brânză şi toată verdeaţa, apoi condimentaţi-l. Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Aşezaţi pe rând sosul, foile de lasagna şi legumele.
Sosul puneţi-l ultimul, presăraţi restul de brânză şi coaceţi totul cca. 35 de minute. La final, ornaţi eventual cu câteva crenguţe de cimbru.
Lasagna cu parmezan si cimbru
Poftă bună!