Lasagna cu parmezan si cimbru

Printeaza

O reteta de lasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei, fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper si foi de lasagna.

Ingrediente:Lasagna cu parmezan si cimbru

  • 3 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 2 dovlecei
  • 1 fenicul
  • 250 ml supă
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 400 ml lapte
  • 200 g brânză pentru pizza
  • 100 g parmezan ras
  • 1 lingură cimbru
  • sare,
  • piper
  • 250 g foi de lasagna

 

Mod de preparare:

Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţele. Fierbeţi-le în supă cca. 3 minute, scoateţi-le cu o spumieră şi lăsaţi-le să se scurgă.

Pentru sosul bechamel, topiţi untul, adăugaţi făina şi amestecaţi bine. Stingeţi-l cu supa şi laptele şi fierbeţi-l cca. 5 minute.

Adăugaţi jumătate din brânză şi toată verdeaţa, apoi condimentaţi-l. Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Aşezaţi pe rând sosul, foile de lasagna şi legumele.

Sosul puneţi-l ultimul, pre­săraţi restul de brânză şi coaceţi totul cca. 35 de minute. La fi­nal, ornaţi eventual cu câteva crenguţe de cimbru.

Lasagna cu parmezan si cimbru

Lasagna cu parmezan si cimbru

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.