Lasagna cu praz si orez
PrinteazaLasagna cu praz si orez din: ulei, faina, orez, lapte de soia, nucsoara, praz, foi de lasagna, cascaval vegetal, sare si piper.
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 200 g orez
- 250 ml lapte de soia
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 12 fire de praz (numai partea alba)
- foi de lasagna
- 200 g cascaval vegetal
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi prazul curăţat şi tăiat în segmente de 10 cm, în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi scurgeţi-l de apă. Rumeniţi făina în ulei, adăugaţi laptele, amestecaţi şi puneţi sare, piper şi nucşoară, fierbeţi 5 minute, apoi acoperiţi vasul şi lăsaţi sosul la răcit.
Fierbeţi în apă cu sare foile de lasagna, timp de 5 minute, cât să fie „al dente”, apoi scurgeţi-le de apă. Tăiaţi foile de lasagna în fâşii de 10/15cm. Puneţi pe fiecare o bucată de praz şi puţin orez şi înfăşuraţi apoi foile.
Aşezaţi rulourile într-o tavă, turnaţi deasupra sosul şi puneţi tava la cuptor. Presăraţi caşcavalul ras şi mai ţineţi tava la cuptor până când ingredientele se rumenesc uniform.
Pofta buna!