Lasagna cu ricotta şi broccoli
PrinteazaO reteta de lasagna cu ricota si broccoli din: faina alba, oua, sfecla rosie, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, cascaval afumat, broccoli, parmezan, unt, usturoi, sare si piper.
- 250 g făină albă
- 2 ouă
- 1 sfeclă roşie mică
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare
pentru umplutură:
- 230 g ricotta
- 120 g caşcaval afumat
- 1 broccoli (700 g)
- 8 linguri parmezan ras
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- unt
- 1 căţel de usturoi
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune faina în formă de fântână, sparge ouăle în mijloc, apoi adaugă uleiul şi un praf de sare. Curăţă sfecla şi fierbe-o, paseaz-o şi pune-o într-un tifon. Stoarce-o peste ouă şi frământă un aluat elastic şi omogen. Acoperă-1 cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să se odihnească 30 de minute.
Opăreşte bucheţelele de broccoli 2 minute. Intr-o tigaie cu ulei încins căleşte broccoli şi usturoiul pisat. Pune sare, după gust, şi dă deoparte. Intinde aluatul şi taie-1 în dreptunghiuri sau în pătrate, în funcţie de forma şi dimensiunea vasului în care vei prepara lasagna. Fierbe-le 2-3 minute în apă clocotită în care ai turnat o linguriţă de ulei, apoi scurge-le şi lasă-le să se răcească.
Freacă ricotta cu parmezanul ras, adaugă sare, piper şi nucşoară, după gust. Unge cu unt un vas ceramic termorezistent şi montează lasagna: un strat de paste, unul de ricotta cu parmezan şi unul de broccoli, apoi încă un strat de paste. Termină cu un strat din feliuţe foarte subţiri de caşcaval afumat. Repetă acest aranjament încă de două ori.
Ultimul strat, de deasupra, trebuie să fie de paste, peste care presară parmezan ras şi bucăţele de unt. Pune vasul în cuptor şi coace la 180° C timp de 20 de minute.
Lasagna cu ricotta şi broccoli
Poftă bună!