Lasagna cu ricotta si spanac
PrinteazaLasagna cu ricotta si spanac din: spanac, rosii, ricotta, ceapa, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper, foi de lasagna.
- un pachet foi lasagna proaspete
- 500 g spanac
- 2 cutii cuburi de roşii
- 250 g ricotta
- o ceapa
- un căţel usturoi
- 3 linguri ulei
- 50 g parmezan
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
In două linguri de ulei încins se căleşte usturoiul curăţat, timp de 2 minute. Se adâugă spanacul şi se lasă 5 minute amestecând. Se adaugă brânza, se mai lasă 5 minute şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se lasă apoi deoparte.
In restul de ulei se căleşte ceapa curăţată şi tăiată mărunt, se lasă 3 minutftse adaugă roşiile, zahărul şi se mai ţine 5 minute pe foc. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi, după 5 minute, se pune în mixer. Se mixează pentru a obţine un sos fin.
Foile de lasagna se fierb în apă cu sare 10 minute.
Se toarnă un strat de sos de roşii, se aşază un strat de foi de lasagna bine scurse de apă, apoi un strat de spanac cu brânză. Se repetă operaţiunea până la terminarea ingredientelor, având grijă ca ultimul strat să fie de foi.
Se presară cu parmezan şi se lasă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!