Lasagna cu rosii pasate
PrinteazaLasagna cu rosii pasate din: lasagna, rosii, cascaval, unt, faina, lapte, carne tocata, ceapa, vin rosu, masline.
- 500 g lasagna
- 300 g roşii pasate
- 200 g caşcaval
Sos bechamel:
- 100 g unt
- 100 g faină
- 500 ml lapte
Pentru umplutură:
- 1 kg carne tocată amestec
- 100 g roşii pasate
- 3 cepe
- 150 ml vin roşu
- 100 g măsline
Mod de preparare:
Căleşte ceapa. Adaugă carnea şi sare. Pune roşiile pasate şi vinul. Lasă să fiarbă o oră.
Topeşte untul, apoi adaugă faină, laptele şi sare. Lasă să fiarbă 10 minute. Intr-o formă, pune în ordine roşii pasate, foi de lasagna fierte în apă cu sare şi scurse, amestecul de carne, sos Bechamel şi măsline. Această operaţiune o repeţi de trei ori. Ultimul strat trebuie să fie de roşii pasate.
Presară deasupra caşcaval ras şi lasă la cuptor 40 de minute.
Lasagna cu rosii pasate
Pofta buna!