Lasagna cu somon si branza
PrinteazaLasagna cu somon si branza din: file de somon, zeama de lamaie, ciuperci, rucola, rosii, ceapa, unt, faina, supa, lapte, nucsoara, foi de lasagna, branza, sos worcester, piper, sare.
- 500 g file de somon
- 1-2 linguri de zeamă de lămâie
- 250 g ciuperci
- 100 g rucolă
- 2 roșii
- 1 ceapă
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de făină
- 300 ml supă
- 300 ml lapte
- 1-2 vârfuri de cuțit de nucșoară măcinată
- 9 foi de lasagna
- 60 g brânză rasă
- câteva picături de sos Worcester
- piper proaspăt măcinat
- sare
Mod de preparare:
Spălați fileul de somon, tamponați-l, tăiați-l în cuburi de aprox. 2×2 cm, acriți și sărați. Curățați ciupercile și tăiați-le rondele. Spălați și curățați rucola. Spălați roșiile, îndepărtați pedunculii și tăiați-le felii.
Curățați ceapa de coajă, tăiați-o cubulețe, și înăbușiți în unt fierbinte. Presărați puțină făină pe deasupra, adăugați supa și laptele, fierbeți și asezonați după gust cu zeamă de lămâie, sos Worcester, sare, piper și nucșoară.
Aşezaţi foile de lasagna într-o tavă (20 x 30 cm), alternându-le cu straturi din amestec de somon, ciuperci, rucolă și sos.
Presărați brânză pe deasupra și lăsați să se rumenească în cuptorul preîncălzit la 180 °C (cuptor cu gaz: treapta 3, aer recirculat 160 °C), timp de aprox. 40-45 de minute.
Lasagna cu somon si branza
Pofta buna!