Lasagna cu somon si rosii
PrinteazaLasagna cu somon si rosii din: sparanghel, sare, zahar, file de somon, esalote, unt, faina, lapte, smantana, piper, nucsoara, foi de lasagna.
- 800 g sparanghel
- sare
- un praf de zahăr
- 4 roşii bine coapte
- 400 g file de somon
- 2 cepe eşalote
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu făină
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână cu 30% grăsime
- piper negru proaspât măcinat
- nucşoară
- 2 linguri cu suc de lamâie
- 200 g foi de lasagna
- 75 g parmezan ras
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°C.
Curăţă sparanghelul, taie caperele şi fierbe-l 8 minute, în apă cu sare şi praful de zahăr. Scurge-l păstrând zeama. Pune roşiile în apă fierbinte, apoi decojeşte-le şi taie-le în bucăţi. Taie somonul în felii de 1 cm.
Curăţă şi taie fin ceapa. Incălzeşte 2 linguri de unt într-o tigaie şi că este ceapa până devine translucidă. Precară făina şi mai prăjeşte 2 minute, fără ă se rumenească, apoi adaugă laptele şi smântâna.
Dă în fiert şi amestecă până când devine o cremă. Adaugă 1 2/3 din apa în care a fiert sparanghelul, asezonează cu sare, piper, nucşoară şi sucul de lămâie şi mai fierbe câteva minute.
Unge cu unt un vas termorezistent. Acope baza cu foi de lasagna, pune un strat de sparanghel şi roşii, apoi un strat de sos. Mai pune un strat de lasagna, un strat de somon şi sos. Repetă straturile, terminând cu un strat de sparanghel şi roşii.
Toarnă sosul rămas şi presară parmezanul.
Coace timp de 40 de minute.
Pofta buna!