Lasagna cu sos de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita, carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt, lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan.
- 300 g carne tocată de vită
- 300 g carne tocată de porc
- un pachet foi de lasagna
- sare
- piper
- 2 cepe
- cimbru proaspăt şi uscat
Ingrediente sos:
- 100 g unt
- 200 ml lapte
- 1-2 linguriţe făină
- un praf nucşoară
- piper alb
- 200 ml suc de roşii
- 1-2 fire busuioc verde
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 g parmezan
Mod de preparare:
Foile de lasagna se opăresc în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, cât să devină sticloasă, apoi se adaugă carnea tocată condimentată cu sare, cimbru şi piper, şi se înăbuşe.
Se pune untul să se topească, se adaugă sarea, piperul, nucşoara, făina şi laptele şi se face sosul alb.
Se unge tava cu unt, se pun foile de lasagna, carnea tocată şi se acoperă cu sosul alb. Se dă la cuptor. La sfârşit, se toarnă sosul de roşii.
Lasagna cu sos de rosii
Pofta buna!