Lasagna cu spanac si branza
PrinteazaLasagna cu spanac si brânză din: foi de lasagna, spanac, strafide, aurii, branza de capra, unt, smantana, seminte de coriandru, sare, piper.
- 1 pachet de foi lasagna
- 1 kg spanac proaspat (sau 600 g congelat)
- 50 g stafide aurii
- 300 g branza de capra
- 50 g unt
- 3 linguri smantana
- 1 lingurita seminte de coriandru
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli sub jet de apă rece, îl scurgi bine într-o sită, apoi îl opăreşti 2-3 minute în apă clocotită cu putină sare. Il scurgi din nou în sită, îl tai şuviţe şi îl sotezi puţin în unt. Adaugi jumătate din seminţele de coriandru şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Separat, amesteci jumăta-te din brânză cu smântână, iar restul de brânză o razi. Opăreşti foile de lasagna, una câte una. Aşezi prima foaie într-o tavă de copt, presari peste ea brânză rasă, stafide, adaugi spanacul sotat şi închei cu brânza amestecată cu smântână.
Continui cu restul foilor de lasagna, până se epuizează ingredientele. Ultimul strat va fi o foaie de lasagna, peste care presari restul de seminţe de coriandru. Introduci tava la cuptor pentru circa 25 de minute.
O porţionezi după ce se răcoreşte puţin şi o serveşti.
Lasagna cu spanac si branza
Pofta buna!