Lasagna cu spanac şi ricotta
PrinteazaO reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara, busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou, branza cheddar si mozzarella.
- 700 ml sos de paste marinara sau napoletana (de cumparat)
- 1 mana de busuioc tocat
- 300 g spanac proaspat curatat
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 catel de usturoi tocat
- 225 g foi de lasagna (nefierte)
- 200 g branza ricotta
- 1 ou
- 300 g branza cheedar rasa
- 200 g mozzarella rasa
Mod de preparare:
Intr-un caston mare, se amestecă sosul de paste cu oregano şi usturoi; o treime din această compoziţie se toarnă în strat subţire într-un vas pentru microunde. în restul de sos se adaugă puţină apă, se amestecă şi se pune deoparte.
Spanacul şi busuiocul se toacă împreună la mixer; se adaugă ricotta şi ou şi se amestecă până se obţine o compoziţie perfect omogenă. Se clătesc foile de lasagna cu apă rece, apoi o treime din ele se asază în vasul cu sos.
Deasupra se întinde un strat subţire de amestec de spanac şi apoi un strat de brânză cheddar şi mozzarella (cca o treime din fiecare). Se toarnă deasupra un strat dintr-o treime din sosul rămas, apoi încă un strat de foi de lasagna, unul de spanac şi unul de cheddar şi mozzarella. Se mai pune apoi un strat de sos, unul de foi de lasagna, unul de spanac şi unul de cheedar şi mozzarella.
Se acoperă vasul şi se aşază în cuptorul cu microunde reglat la treapta medie de intensitate (50%) cca 20 min. După primele 10 minute, se întoarce tava în cuptor. Se scoate apoi din cuptor şi se lasă să se odihnească acoperită cca 5 min.
Se dă din nou la cuptor şi se mai coace la treapta de intensitate mare cca 15 min., întorcând, la fel, după primele 10 minute.
Lasagna cu spanac şi ricotta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lasagna cu spanac si ricotta