Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac

Printeaza

Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac din: foi de lasagna,  spanac congelat,  caşcaval, ceapa, unt, sare, piper, lapte, făină albă, nucşoară.

Lasagna_cu_sunca_pipet_de_pui_si_spanac

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 250 g spanac congelat
  • 1 piept de pui
  • 50 g caşcaval
  • o ceapă
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Pentru sosul bechamel:

  • 3 linguri unt
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri făină albă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă nucşoară

 

Mod de preparare:

Spanacul se opăreşte în apă clocotită si se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Ceapa mărunt tocată se pune la călit în unt topit si apoi se adaugă carnea tăiată cât mai mă­runt.

Se lasă până ce aceasta îşi schimbă culoarea şi se presară sare si piper.

Pentru sosul bechamel, într-o tigaie se topeşte untul, se adauga făina şi se lasă 5 minute să se că­lească, după care se toarnă câte puţin lapte, trep­tat, şi se amestecă încontinuu.

Când s-a obţinut o compoziţie omogenă, se lasă şă fiarbă 5 minute la foc mic, apoi se presară sarea şi nucşoara, se amestecă din nou si se stinge focul.

Intr-o tavă de cuptor se pune un prim strat de sos, se continuă cu pui, foaie de lasagna, sos, spanac, având grijă ca ultimul strat să fie de sos alb. Se presară cu caşcaval ras şi se dă la cuptor pentru 35 d&minute.

 

Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac

Lasagna_cu_sunca_pipet_de_pui_si_spanac

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.