Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac
PrinteazaLasagna cu sunca, piept de pui si spanac din: foi de lasagna, spanac congelat, caşcaval, ceapa, unt, sare, piper, lapte, făină albă, nucşoară.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de lasagna
- 250 g spanac congelat
- 1 piept de pui
- 50 g caşcaval
- o ceapă
- 50 g unt
- sare
- piper
Pentru sosul bechamel:
- 3 linguri unt
- 500 ml lapte
- 3 linguri făină albă
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă nucşoară
Mod de preparare:
Spanacul se opăreşte în apă clocotită si se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Ceapa mărunt tocată se pune la călit în unt topit si apoi se adaugă carnea tăiată cât mai mărunt.
Se lasă până ce aceasta îşi schimbă culoarea şi se presară sare si piper.
Pentru sosul bechamel, într-o tigaie se topeşte untul, se adauga făina şi se lasă 5 minute să se călească, după care se toarnă câte puţin lapte, treptat, şi se amestecă încontinuu.
Când s-a obţinut o compoziţie omogenă, se lasă şă fiarbă 5 minute la foc mic, apoi se presară sarea şi nucşoara, se amestecă din nou si se stinge focul.
Intr-o tavă de cuptor se pune un prim strat de sos, se continuă cu pui, foaie de lasagna, sos, spanac, având grijă ca ultimul strat să fie de sos alb. Se presară cu caşcaval ras şi se dă la cuptor pentru 35 d&minute.
Lasagna cu sunca, piept de pui si spanac
Pofta buna!