Lasagna cu trufe

Printeaza

Lasagna cu trufe din: lasagna, ficat de rata, trufe, seminte, piper, sare, vin, smantana, unt.

Ingrediente:Lasagna cu trufe

  • 400 g lasagna
  • 1 ficat de rata (circa 350 g)
  • 50 g trufe
  • seminte de piper verde
  • boabe piper rosu
  • sare
  • piper macinat

Pentru sos:

  • 3 cuburi de supa de vita
  • 1 paharel de vin
  • 4 linguri smantana
  • 30 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Clocotiti 2 l de apa sarata. Taiati foile de lasagna in patrate cu latura de circa 10 cm. Fierbeti-le 2 minute.

Dizolvati cuburile de vita in 200 ml de apa, iar apoi puneti totul la fiert. Cand clocoteste, adaugati vinul de Porto, si smantana şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă 5 min, pentru a se îngroşa.

Săraţi, piperaţi şi adăugaţi bucăţele de unt, bătând cu telul pen­tru a omogeniza sosul. Păstraţi-l la cald, la bain-marie.

Tăiaţi ficatul în felii subţiri şi proce­daţi la fel şi cu trufele. Deasupra a 4 foi pătrate de lasagna, aşezaţi ficatul şi trufele, săraţi şi piperaţi. Repetaţi procesul până ce se epuizează ingredientele, iar la sfârşit aşezaţi deasupra un pătrat de lasagna.

Puneţi lasagna într-o sită, la abur, şi fierbeţi-o 10 minute. Aşezaţi-o pe far­furii, decoraţi cu boabe de piper verde şi roşu.

Serviţi cu sosul obţinut ante­rior, pus în sosieră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.