Lasagna cu trufe
PrinteazaLasagna cu trufe din: lasagna, ficat de rata, trufe, seminte, piper, sare, vin, smantana, unt.
- 400 g lasagna
- 1 ficat de rata (circa 350 g)
- 50 g trufe
- seminte de piper verde
- boabe piper rosu
- sare
- piper macinat
Pentru sos:
- 3 cuburi de supa de vita
- 1 paharel de vin
- 4 linguri smantana
- 30 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clocotiti 2 l de apa sarata. Taiati foile de lasagna in patrate cu latura de circa 10 cm. Fierbeti-le 2 minute.
Dizolvati cuburile de vita in 200 ml de apa, iar apoi puneti totul la fiert. Cand clocoteste, adaugati vinul de Porto, si smantana şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă 5 min, pentru a se îngroşa.
Săraţi, piperaţi şi adăugaţi bucăţele de unt, bătând cu telul pentru a omogeniza sosul. Păstraţi-l la cald, la bain-marie.
Tăiaţi ficatul în felii subţiri şi procedaţi la fel şi cu trufele. Deasupra a 4 foi pătrate de lasagna, aşezaţi ficatul şi trufele, săraţi şi piperaţi. Repetaţi procesul până ce se epuizează ingredientele, iar la sfârşit aşezaţi deasupra un pătrat de lasagna.
Puneţi lasagna într-o sită, la abur, şi fierbeţi-o 10 minute. Aşezaţi-o pe farfurii, decoraţi cu boabe de piper verde şi roşu.
Serviţi cu sosul obţinut anterior, pus în sosieră.
Poftă bună!