Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza
PrinteazaLasagna cu vinete si trei tipuri de branza din: foi de lasagna, ulei, vinete, ceapa, usturoi, conserve de rosii, pasta de tomat, zahar, ardei iute, busuioc, sos de soia, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, lapte, faina, unt, branza maturata, mustar.
- 12-16 foi proaspete de lasaqna
Pentru sosul de rosii si vinete:
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 vinete mari, tocate în bucăţi mici
- 2 cepe mari, tocate
- 4 căţei de usturoi, tocaţi fin
- 2 conserve de 400g de roşii tocate
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură de zahăr
- un praf fulgi de ardei iute
- 0 mână mică frunze de busuioc, tocate fin puţin
- sos de soia
Pentru umplutura de ricotta:
- 500g de ricotta
- 50g de parmezan, ras fin
- 2 ouă medii, bătute
- 1/2 linguriţă de nucşoară, rasă
Pentru sosul de branza:
- 500ml de lapte
- 50g de făină
- 50g de unt
- 100g de brânză maturată
- 1 linguriţă de muştar
Mod de preparare:
Incepe prin a prepara sosul de roşii. Incinge 1 lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă şi găteşte vinetele în 3 tranşe, adăugând 1 lingură de ulei după fiecare tranşă.
Toarnă restul de ulei în tigaie şi căleşte ceapa 5 minute sau până s-a înmuiat. Adaugă usturoiul, amestecă şi mai găteşte 1 minut, apoi adaugă vinetele, împreună cu roşiile, pasta de roşii, zahărul şi fulgii de ardei iute.
Adu până aproape de punctul de fierbere, micşorează flacăra şi lasă să fiarbă la foc mic 10 minute, la tigaia de pe foc, adaugă busuiocul şi sosul de soia, apoi asezonează după gust.
Amestecă toate ingredientele pentru umplutura de ricotta, asezonează şi lasă-le deoparte – sau acoperă şi lasă amestecul la frigider, dacă îl prepari dinainte. Atât sosul de vinete, cât şi umplutura de ricotta pot fi făcute dinainte şi refrigerate până la 2 zile.
Pentru sosul de brânză, pune toate ingredientele într-o cratiţă şi găteşte-le la foc mediu, amestecând continuu, până când sosul s-a îngroşat şi brânza s-a topit, apoi dă focul la minimum şi mai găteşte încă 5 minute. Asezonează după gust.
Incinge cuptorul la 180°C. Pentru a asambla lasagna, pune jumătate din sosul de roşii şi vinete într-o tavă ceramică termorezistentă, cu margini înalte. Aşază pe fundul tăvii un strat de foi lasagna, urmat de toată umplutura de ricotta. Adaugă încă un strat de foi, urmat de tot sosul de roşii şi vinete, şi încă un strat de foi.
Toarnă deasupra sosul de brânză.
Coace lasagna 50 de minute -1 oră, până când este aurie şi bine pătrunsă.
Lasagna cu vinete si trei tipuri de branza
Pofta buna!