Lasagna cu vita
PrinteazaO reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, telina, morcov, nucsoara, vin alb sec, rosii in sos, cascaval, oregano, piper, sare, unt, faina, sare si lapte.
- 200 g foi de lasagna
- 500 g carne de vita tocata
- 1 lingura cu ulei de masline
- 3 linguri cu unt
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 1 varf de lingurita de nucsoara
- 100 ml vin alb sec
- 200 g rosii in sos
- 200 g cascaval
- oregano
- piper
- sare
pentru sosul bechamel:
- 4 linguri cu unt
- 3 linguri cu faina
- 2 cani cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Pune uleiul şi untul la încins într-o cratiţă mare. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în grăsimea fierbinte până devine translucidă. Adaugă ţelina şi morcovul date pe răzătoarea mare şi căleşte-le până se înmoaie.
Pune carnea peste legumele călite şi amestecă pentru a se rumeni pe toate părţile. Drege gustul cu sare, piper, oregano şi nucşoară şi adaugă vinul şi roşiile pasate cu tot cu sos. Lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până scade zeama.
Incălzeşte laptele. Separat, topeşte untul într-o cratiţă cu fundul mare şi adaugă făina, amestecând energic cu un tel. Când aproape s-a îngroşat, toarnă laptele cald, puţin câte puţin. Ia sosul de pe foc după ce capătă o consistenţă medie.
Unge un vas de yena cu ulei şi toarnă un polonic cu sos Bechamel. Aşază o foaie de lasagna, pune un strat de sos de carne, încă un polonic cu sos alb, rade caşcaval, apoi încă o foaie de lasagna. Repetă succesiunea straturilor până când termini (neapărat) cu o foaie de lasagna, peste care pui puţin sos alb şi mult caşcaval.
Dă totul la cuptor, la foc iute, cam 35 de minute. Serveşte după 15 minute, când s-a răcorit.
Lasagna cu vita
Pofta buna!