Lasagna de legume cu busuioc
PrinteazaO reteta de lasagna de legume din: foi de lasagna, spanac, dovlecel, rosii cherry, busuioc verde, ceapa, ardei, sare, piper, marar si pesmet.
Ingrediente:
- un pachet de foi de lasagna fara ou
- 300 g spanac
- 50 g margarina
- un dovlecel
- 500 g rosii cherry
- busuioc verde
- o ceapa
- 2 ardei
- sare
- piper
- o legatura marar
- 2-3 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se pun foile de lasagna să fiarbă într-o oală cu apă şi sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. în timp ce’ fierb, se amestecă cu atenţie să nu se rupă foile. După ce au fiert, se lasă câteva minute în apă rece.
Se curăţă spanacul, se spală bine, apoi se opăreşte şi se pasează cu blenderul. La fel se procedează şi cu dovlecelul, se pasează qu blenderul şi se amestecă cu spanacul şi cu ceapa tocată mărunt.
Roşiile se opăresc şi se taie felii, se păstrează câteva felii pentru ornament, iar restul -se amestecă cu celelate ingrediente. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc.
Separat, se unge o formă cu margarină şi se aşază primul rând de foi de lasagna, se presară puţin pesmet şi se pune jumătate din compoziţie. Se pune un alt rând de foi, compoziţie şi se acoperă cu ultimul strat de foi. Se presară pesmet, busuioc şi roşii tăiate rondele şi se lasă la cuptor. Se serveşte caldă, ornată cu busuioc verde.
Lasagna de legume
Poftă bună!
Incoming search terms:
- lasagna de post
- lasagna cu legume de post
Piure de legume pus intre foi!! Bleahh… unde ai mai mancat dumneata asa ceva… lasagna cu piure de legume.. si inca ceva.. incearca sa pui foile de lasagna la fiert sa vezi ce bine se lipesc