Lasagna de pui cu legume crocante
PrinteazaLasagna de pui cu legume crocante din: morcovi, ceapa, unt, mazare, supa, fasole congelata, sare, file de piept de pui, oregano, piper, faina, lapte, smantana, cascaval si foi de lasagna.
- 300 g morcovi
- 1 ceapa
- 70 g unt
- 150 g mazare congelata
- 250 ml supa
- 350 g fasole congelata
- sare
- 400 g file de piept de pui
- oregano
- piper
- 30 g faina
- 200 ml lapte
- 125 g smantana
- 150 g cascaval
- circa 9 foi de lasagna
Mod de preparare:
Se taie morcovii felii. Se toacă ceapa; ambele se călesc în 10 g unt; se adaugă mazărea şi supa şi se mai fierb 5 min. Se scot. Se fierbe fasolea in apă cu sare cca 5 min. şi se scurge. Se încinge cuptorul la 180°C.
Se spală carnea, se şterge şi se taie cuburi. Se prăjeşte în 20 g unt şi se adaugă oregano, sare şi piper; se scoate. Se topesc 40 g unt şi se presară făină; se căleşte. Se stinge cu apa în care au fiert legumele, lapte şi smântână, amestecând, şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min.
Se adaugă 100 g caşcaval, sare şi piper. Se aşază totul în straturi, într-o formă unsa. Se presară deasupra caşcaval şi se coace 40-50 min.
Lasagna de pui cu legume crocante
Pofta buna!